اخبار امروز : 0
7

توسعه صادرات مویرگی گیلان ؛ از حرف تا عمل

  • کد خبر : 201
  • 23 فروردین 1403 - 14:57
توسعه صادرات مویرگی گیلان ؛ از حرف تا عمل

خزر – با وجود روابط سیاسی مناسب میان ایران و روسیه، سهم کشورمان از بازار صدها میلیارد دلاری روسیه بسیار اندک است. بر این اساس، استان گیلان که زمانی با ایجاد برخی زیرساخت ها، حرف اول را در توسعه صادرات به روسیه می زد، به نظر می رسد که اکنون در حال از دست دادن […]

خزر – با وجود روابط سیاسی مناسب میان ایران و روسیه، سهم کشورمان از بازار صدها میلیارد دلاری روسیه بسیار اندک است.
بر این اساس، استان گیلان که زمانی با ایجاد برخی زیرساخت ها، حرف اول را در توسعه صادرات به روسیه می زد، به نظر می رسد که اکنون در حال از دست دادن موقعیت و جایگاه خود در این عرصه است.
بی گمان وجود زیرساخت های مناسب، دیپلماسی فعال خارجی و فعالیت قوی بخش خصوصی سه عامل مهم در ارتقای مناسبات اقتصادی محسوب می‌شوند و چنانچه این عوامل به درستی عمل نکنند و یا آنکه هماهنگی لازم را نداشته باشند، بر میزان دستیابی به بازارهای هدف، تاثیری منفی خواهند گذاشت.
از سوی دیگر با پیوستن ایران به تفاهم‌نامه اوراسیا، ظرفیت های مناسبی برای صادرات ایران به بازارهای روسیه فراهم شد که متاسفانه تاکنون از این موقعیت ممتاز بهره برداری مناسبی انجام نشده و بر میزان صادرات به روسیه تاثیر قابل ملاحظه‌ای نداشته است و این در حالیست که انتظار می رفت با بهره مندی از ظرفیت های تفاهم‌نامه اوراسیا، میزان صادرات گیلان به روسیه بطرز چشمگیری افزایش یابد. هدفی که دستیابی به آن مستلزم تجدیدنظر در برخی راهبردها و اتخاذ شیوه هایی نو در گیلان و کشور است.
بر این اساس برای توسعه صادرات گیلان، ضرورت دارد تا سیاستگذاری های اقتصادی گیلان با توجه به تحولات منطقه ای باید پویا، فعال و راهگشا باشد. به عنوان نمونه با توجه به محدودیت ظرفیت جمهوری آذربایجان برای پذیرش کامیون های ورودی از گیلان، باید مسیر آبی جهت صادرات به روسیه با محوریت گیلان بطور جدی دنبال شود.
همچنین تشکیل کارگروه توسعه صادرات گیلان و راه اندازی کشتی های رو- رو با هدف حمل کامیون های ترانزیتی و صادراتی بین ایران و روسیه که علاوه بر کاهش هزینه ها، باعث تسریع در زمان حمل و نقل نیز می شود، ضروری به نظر می رسد.
اکنون با توجه به اینکه استان گیلان در بسیاری از محصولات تولیدی خود به ویژه چای، برنج، صنایع دستی و حتی محصولات صنعتی و غذایی نیازمند بازارهای صادراتی است، باید راهی برای آنها در بازار روسیه یافت. امری که لازمه آن مشخص شدن سیاست های صادراتی گیلان به روسیه و اعلام نتایج اقدامات انجام گرفته می باشد. این در حالیست که توسعه شبکه مویرگی صادرات به روسیه در حد حرف باقی مانده و این سیاست برای گیلان چندان رضایتبخش نبوده است!
همچنین عملکرد ناکافی شبکه صادراتی گیلان که گفته می شود یکی از دلایل آن واگذاری سرای تجاری گیلان در روسیه به اتاق بازرگانی ایران است، از مواردی است که ضمن بررسی دلایل چنین تصمیمی، باید جبران شود.
استان گیلان برای حضور موثر در تجارت جهانی و خروج از وضعیت نامطلوب کنونی در زمینه صادرات، چاره ای جز روزآمد کردن تجارت خارجی خود و استفاده از تجارب کارشناسان آگاه در این زمینه ندارد.

🔸 khazardaily.ir
🔻 @KhazarDaily
♦️خزر را در اینستاگرام هم دنبال کنید👇
instagram.com/khazardaily

لینک کوتاه : https://khazardaily.ir/?p=201

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.